запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Priluki.in.ua - Карта Прилук"

Філософія приготування барбекю разом із керамічним грилем Kamado Joe

Гриль Камадо у тому вигляді, в якому ми його використовуємо сьогодні, існує лише близько 100 років. Але наші пращури ще більше мільйона років тому зрозуміли, що вони можуть готувати їжу в ямах, наповнених вугіллям. Такі ями викладалися в землі камінням, щоб зберігати та краще розподіляти тепло. Пізніше ці конструкції були скріплені глиною та землею і дедалі більше формою нагадували піч.

Китайці були майстрами керамічного мистецтва 10 000 років тому і розробили чаші з кераміки для приготування рису паралельно печам кам'яного віку. У Японії китайський принцип отримав розвиток, внаслідок чого з'явилися попередники сьогоднішнього гриля Kamado Joe.

Перші Камадо були міцно вбудовані в кухню і лише близько 600 років тому було збудовано першу піч із кришкою. Приблизно в 1900 році було сконструйовано перший Камадо, яким ми його знаємо сьогодні. У Європі він став по-справжньому відомим лише останні 20 років. Першими на унікальний гриль звернули увагу найкращі ресторани Бельгії та Голландії.

Приготування на грилі тепер більше схоже на філософію, ніж просто смаження сосисок на розпеченому вугіллі. Керамічний гриль Камадо дозволяє досягати вищого рівня: смажити, запікати, коптити, гасити.

 

Як працює керамічний гриль?

Характерною рисою гриля Kamado Joe є його корпус, який повністю виготовлений з кераміки.

  1. Стінка має товщину від 20 до 35 мм і є відмінним акумулятором тепла, що дозволяє підтримувати однакову температуру протягом кількох годин.
  2. Зверху надягається важка керамічна кришка, яка герметично прилягає до корпусу. Тож ніяке тепло не може піти назовні.
  3. В цій керамічній оболонці міститься чаша з кераміки. На дні пристрою є ніжки та решітки. Його називають чашею для багаття або топкою, тому що в ньому спалахує вугілля.
  4. На топку ставиться керамічне кільце. Це забезпечує достатню відстань між вугіллям та їжею для гриля.
  5. У нижній частині зовнішньої оболонки є повзунок – зольник, за допомогою якого можна регулювати подачу повітря.
  6. У кришці також є регулятор відпрацьованого повітря.

Далі структура залежить від того, що ви бажаєте приготувати у місткості. Якщо ви хочете смажити класичним способом, то поставте на конфорку решітки для гриля. Якщо ви хочете коптити, смажити чи запікати, то на вогняному кільці є ще одна керамічна пластина. Зверху розміщуються необхідні аксесуари, наприклад камінь для піци.

Придбати модель ви можете в спеціалізованих магазинах, де вибір дозволяє вибрати від компактної до професійної моделі для справжніх віртуозів кулінарії.