З 1 липня 2015 року цей пінистий напій став алкогольним. З цього випливає, що суб'єкти господарювання, які бажають його продавати зобов'язані мати відповідні ліцензії та встановити реєстратори розрахункових операцій. Слід зазначити, що на відміну від торгівлі “звичайним” алкоголем, місце торгівлі пивом не обмежується площею в 20 кв. метрів (ст. 1 Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”, далі - Закон №481). Проте, слід врахувати, що така діяльність повинна здійснюватися виключно в торговельних приміщеннях (будівлях).
Згідно з Національним стандартом України ДСТУ 4303:2004 „Торгівля роздрібна та оптова. Терміни та визначення понять” торговельна зала - торговельне приміщення для показування, вибирання товарів та обслуговування покупців, яке охоплює площу для розміщення торговельно- технологічного устаткування, вузлів розрахунку, робочих місць продавців та площу для покупців.