запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Priluki.in.ua - Карта Прилук"

Красна ікра: чим корисна та скільки потрібно організму?

Традиційно до продуктів правильного та збалансованого харчування насамперед відносять фрукти, овочі, страви з круп та м'яса. Вважається, що саме вони вміщують найбільшу кількість корисних елементів і вітамінів. Однак натуральна червона ікра містить не менше поживних речовин. А за кількістю білка та сполук на його основі навіть виграє у будь-якого інгредієнта рослинного чи тваринного походження.


 

В інтернет-магазині «Ікорний Дім» можна придбати високоякісну ікру риб сімейства лососевих. Доступна ціна та великий вибір морепродуктів — це основні особливості нашої компанії. У режимі онлайн пропонується купити рибні снеки, копчені та в'ялені делікатеси, добірне філе цінних порід тощо.

 

Користь для організму
 

Червона ікра видобувається з кількох видів лососевих. Найбільший попит має кета, нерка, горбуша, форель, чавич. Між собою ікринки від різних риб відрізняються відтінками, формою та розмірами. Також відчуваються злегка різні смаки, які можуть змінюватись від легкої гіркуватості до насиченого яскравого присмаку морських продуктів.


Завдяки своєму складу цей делікатес приносить багато користі. З основних якостей можна виділити:

  1. Зниження ризику серцево-судинних захворювань. Це пов'язано з наявністю концентрованих поліненасичених жирних кислот, які зміцнюючи серце паралельно зменшують рівень холестерину.
  2. Зміцнення імунного захисту. У людей різних вікових груп спостерігається відсутність сезонних вірусних та простудних захворювань.
  3. Поліпшення загального тонусу організму. Постійно присутнє гарне самопочуття та бадьорий настрій.
  4. Профілактика онкологічних хвороб. Одночасно виводяться токсини та всілякі шкідливі речовини.
  5. Покращення функцій суглобів та зв'язки. Кальцій та різні мінерали, які містяться в ікрі, відповідають за нормальний стан хрящів, міжкісткових сполук.


Крім того, підвищений вміст вітаміну А позитивно впливає на здоров'я очей. Це особливо актуально для людей, які багато часу проводять за екраном комп'ютерного монітора.
 

Все повинно бути в міру


Не секрет, що абсолютно будь-який продукт при зловживанні може шкодити організму. Не є винятком і червона ікра. Попри її унікальність та корисність, надмірне вживання негативно позначиться на самопочутті. Наприклад, якщо є алергія на подібні делікатеси, вона може проявитися в повному обсязі.


Коли ікра купується з рук або у неперевіреного виробника, можна потрапити на неякісну продукцію, що містить кишкову паличку. Її споживання призведе до харчових отруєнь різного ступеня важкості. Найчастіше такі ризики виникають через неправильну обробку сировини, з порушенням базових норм, правил і стандартів технології.


Ікринки обробляються великою кількістю солі, тому містять багато натрію. Іноді це може стати справжньою проблемою для людей з гіпертонією або іншими серцево-судинними хворобами.


За правилами етикету ікру їдять не ложками, а тонко намазують на шматочки хліба з олією чи крекери зі шматочками сиру, оливками чи огірками. Дуже вишуканий смак виходить, якщо покласти трохи ікри на половинку звареного круто курячого або перепелиного яйця. За словами дієтологів, стандартна норма на добу становить 2 чайні ложки ікри.
 

Магазин «Ікорний Дім» пропонує купити справжню якісну ікру лососевих та осетрових риб у широкому асортименті. Ви можете вибрати будь-який делікатес на нашому сайті, та отримати його з доставкою додому до будь-якого міста України. Вся продукція супроводжується сертифікатами, що засвідчують відповідність світовим стандартам.