Реклама Прилук:
назад
Реклама Прилук

rave-up (Раздел журнала Bj)

Меню компании:
показать
Новость за 09-03-2018  |  6 лет назад!

Прилуцька філія МАУП та її керівник Котеленець В.М.

Гарна освіта – гідне майбутнє. Як отримати прогресивну спеціальність та бути потрібним роботодавцю, редакція журналу спитала в відомого викладача-дослідника, наукового співробітника, директора Прилуцької філії МАУП Котеленець Віктора Миколайовича.

Вікторе Миколайовичу, нам дуже приємно з вами спілкуватися та дізнаватися вашу точку зору на процес підготовки керівних кадрів. З сайту МАУП priluki.maup.com.ua нам відомо, що Прилуцька філія почала свою діяльність в 1998 році. Тобто в цьому році їй виповнюється 20 років самовідданої роботи з підготовки та навчання персоналу. Це величезний досвід та достатній термін для того, щоб з упевненістю казати про необхідність даного напрямку. Ми хочемо поздоровити Ювіляра, побажати й надалі тільки множити свої досягнення та отримувати задоволення та радість від діяльності, тому що ваша робота необхідна як для кожної окремої особистості, так і для держави в цілому!

Нам відомо, що Прилуцька філія МАУП, м. Прилуки, вул. Садова, 52, тел. +38(04637)34145 готує професіоналів наступних направлень: Облік і оподаткування, Правознавство, Правоохоронна діяльність, Менеджмент, Фінанси, банківська справа та страхування, Економіка та управління персоналом. Які направлення найпопулярніші?

- Найпопулярнішими напрямками є: облік і аудит; правознавство; менеджмент.

Будь ласка, розкажіть, про фактичний процес навчання?

- Навчання проходить в заочно-дистанційній формі з посесійною траєкторією фахової підготовки в режимі піврічного терміну.

Трохи історії Прилуцької філії МАУП?

- Прилуцька філія Міжрегіональної Академії управління персоналом, розпочала свою діяльність у 1998 році як відділення МАУП, нагромадила певний позитивний досвід з організації, забезпечення, здійснення виховної та профорієнтаційної роботи.

Скільки аудиторій, чи є бібліотека?

- Навчальний процес здійснюється в 7-ми аудиторіях. До послуг студентів – одна з кращих профільних бібліотек в місті. Бібліотечний фонд  - 16 тис. підручників та посібників з усіх спеціальностей.

Які відмінності має МАУП серед інших вищих навчальних закладів?

- Педагогічний колектив – це висококваліфікований колектив фахівців-практиків, які забезпечують не лише ґрунтовну теоретичну підготовку, а й всебічну практичну підготовку майбутніх фахівців. 60% викладачів є провідними працівниками банківських та інших фінансових установ міста. Крім того, процес наукової підготовки забезпечують науковці – доктор наук – та кандидати наук різного профілю.

Яка процедура вступу до філії після подачі документів?

- Набір абітурієнтів проводиться 3 рази на рік. Для вступу абітурієнт повинен подати пакет документів до приймальної комісії в межах одного з наборів, оплатити навчання та скласти вступні іспити. Також ми надаємо знижку на навчання 20% за умови оплати в «Дні відкритих дверей», які проходять декілька разів на рік.

Віктор Миколайович, будь ласка, розкажіть більш докладно про вступ до філії МАУП без ЗНО? Що це за програма?

- Студенти, які не мають можливості скласти ЗНО з різних причин, можуть бути зараховані на навчання до Вищої менеджерської школи у м. Лєгніца (Польща) на 1 курс.

Як ви вважаєте, чи добре вплине на рівні освіченості населення подібні програми без ЗНО?

- Вважаю, що така програма абсолютно не впливає на якість освіченості. Все залежить від самої особистості – її інтелекту, мотивації і бажання вчитися.

Скільки особисто ви написали наукових робіт?

- Мною особисто написані 15 наукових статей і 6 навчально-методичних посібників.

Навчатися ніколи не пізно, як ви вважаєте?

- Це правда. Вчитися треба протягом всього життя, особливо зараз. Те, що знаєш  і вмієш сьогодні, завтра може вже бути недостатньо.

Усі викладачі, трішки стратеги, тому що в щоденній практиці їм вдається поєднувати досвід, знання з молодістю та авангардом. Якою ви бачите освіту майбутнього?

- Ключовим механізмом навчання майбутнього є самоосвіта, заснована на високому інтелектуальному індексі в поєднанні з позитивною мотивацією і активною громадянською позицією.

Чи можливий варіант, що штучний інтелект в майбутньому усуне людину з багатьох сфер діяльності, включаючи управлінський персонал?

- Витіснення в майбутньому штучним інтелектом людини з багатьох сфер діяльності цілком можливе, однак ніколи штучний інтелект повноцінно не замінить життєвої мудрості й досвіду людини.

Як здолати образу й здобути досвід з конфліктної ситуації, тим самим не нашкодивши власному здоров’ю?

- Об’єктивно проаналізувати конфліктну ситуацію і з’ясувати її реальні причини. За умови наявності власної причини у конфлікті блокувати власні амбіції та образи.

Які якості вам найбільш імпонують, а які ви не сприймаєте в людях?

- Толерантність, доброзичливість, чесність.

- Схильність до постійного обману.

Характеристика успішної людини?

- Креативність плюс адекватні кар’єрні прагнення, поєднані з позитивним інтелектом і високоморальною сферою (постійне створення зон успіху).

Секрети успішної командної роботи?

- Універсалізація всіма працівниками своїх функцій і обов’язків; продуктивна мотивація; доброзичлива атмосфера в колективі.

Існують секрети успіху в діяльності та в житті в цілому?

- Єдиного рецепту на все життя, на мій погляд не існує. Все залежить від обставин, можливостей і, в деякій мірі, фортуни. Головне – «зловити» шанс і вміти його реалізувати.

Який життєвий принцип на практиці виявився самим життєздатним?

- Справедливе оцінювання реальних можливостей і продумана система індивідуального підходу до кожного працівника (студента).

Віктор Миколайович, яку життєву мудрість ви б хотіли передати нащадкам?

- Ніколи не зупинятися на досягнутому, критично оцінювати себе і свої результати. Пам’ятати, що в успішної людини всі досягнення ще попереду.

Що б ви хотіли побажати нашим читачам?

- Здоров’я, щастя, розумних амбіцій, настирливості в досягненні цілей; навчитися сприймати людей такими якими вони є, а не через призму власних амбіцій і оціночних суджень.

Вікторе Миколайовичу, щиро дякуємо за цікаву та змістовну бесіду! Бажаємо підкорювати нові вершини досягнень та робити корисні відкриття!

 

Надія

Немного рекламы Прилук:
Эта новость относится к: